Sayfalar Hakkımda

28 Ağustos 2009

ÇİFTLİK KEBABI


Bu akşamki iftar menümüzün ana yemeği kızıma ait.Büyük bir hevesle mutfağa girdi ve bu enfes yemeği yaptı. Menümün diğer yemekleri:Tarhana çorbası,Çiftlik kebabı,arpa şehriyeli pirinç pilavı,yoğurtlu patlıcan salatası ve cacık.Tatlı olarak da höşmerim vardı.Tarifi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 'ev sahibeliği yapan sevil arkadaşıma gönderiyorum.
MALZEME:250 GR kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı margarin
yeterince karabiber, tuz,ve kekik
1 tatlı kaşığı salça,1 havuç ve 1 patates bunlar listede yoktu biz ekledik.
YAPILIŞI:* Tencereye yağı koyup soğan ve etleri birlikte atıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
*Patates ve havucu küçük doğrayıp tencereye ekleyi kavurmaya devam edin
*Ayıklayıp yıkadıktan sonra kıydığımız taze soğan ve biberleri de ekleyin
*Kabuklarını soyduğumuz ve kuşbaşı kestiğiniz domatesleri,salçayı,maydanozu,dereotunu ve baharatlarıda ekleyin ve karıştırın.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek etler pişene dek pişirin ve en son tuzunu atıp sıcak servis edin. AFİYET OLSUN.

17 Ağustos 2009

TARHANA YAPIMI VE TARHANA ÇORBASI












Yavaş yavaş kışlıklar yapılmaya başlanıyor.Daha önceleri tarhanamı kayınvalidem verirdi, 5 yıldan bu yana kendim yapıyorum. Havaların sıcaklığını fırsat bilerek evime dönmeden anneme tarhana yapayım dedim.3 günde yapıp hazır ettik.Birde pişirip tadına bakalım dedik.Övünmek gibi olmasın süper oldu.Çoğumuz biliriz ama yinede sizlerle paylaşmak istedim.Biraz zahmetli bir iş.Yapmak isteyenlere kolay gelsin diyorum
MALZEMELER:
3 kilo yoğurt(süzme tercih ediniz,yada suyunu süzdürünüz)
1 kilo haşlanıp süzgeçten geçirilmiş kırmızı biber(az kırmızı tercih edenler biber miktarını yarı yarıya düşürebilirler.
1 kilo domates rendesi
yarım kg haşlanıp kabukları soyulduktan sonra rondodan geçirilmiş nohut.
Aldığı kadar un........
YAPILIŞI:Büyükçe bir tencereye un hariç bütün malzemeler eklenerek ve ocağa konulur ve azar azar un eklenerek sürekli karıştırılır.Katı bir hamur kıvamını alana kadar un eklemeye devam edilir ve tenceredeki hamur patlamaya başlar o kıvama gelince ocaktan alıp soğutunuz ve bir örtünün üstüne bu hamuru elinize alıp parça parça yassılaştırıp koyunuz.Üstü kurunca arkasını çeviriniz.Bu şekilde kurutunuz ve çok kurumadan robotta öğütülecek kıvama gelince parça parça çekip tekrar bir tepsiye serip iyicene kurutunuz.Daha sonra bez torbada muhafaza ediniz.

TARHANA ÇORBASI :Yarım su bardağı tarhanayı az ılık suda yumuşatın.Tencereye kullandığınız yağı ekleyin ve yumuşamış olan tarhanayı ekleyin ,üzerine ılık su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca kısık ateşte kıvamını alana kadar kaynatmaya devam edin.İçerisine tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.servis ederken içerisine dövülmüş sarmısakda ekleyebilirsiniz.Deneyin derim...Sıcacık çorba hazır. AFİYET OLSUN

09 Ağustos 2009

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA

Şu aralar ailemin yanındayım.Fırsat buldukça tariflerimi buradan yayınlayacağım.Bu tarif annem usulü dolma süper yapar.Özellikle dolmalıkları hafif yağda kızartması ayrıca bir lezzetli yapıyor yemeği.Annemin yemeklerini de özlediğimide söylemeden geçemeyeceğim.CANIM ANNEMİN ELLERİNE SAĞLIK....
MALZEMELER:Arzuya göre veya kişi sayısına göre,dolmalık biber,patlıcan,kabak
İçleri oyulur ve az sıvıyağda kızartılır.
İÇİ İÇİN:Yarım kg dolmalık pirinç
4_5 kurusoğan
2 domates rendesi
maydanoz,nane,erik ekşisi(doğuya özel)veya nar ekşisi(1 yemek kaşığı)
arzu ettiğiniz baharatlar,biber ve domates salçası, 2 diş sarmısak
YAPILIŞI:Soğanlar rondoda kıyılır,pirinç yıkanır ve bir kaba alınır.Diğer malzemeler de eklenerek harmanlanır ve iç harç hazırlanır ve dolmaların içi doldurulur ve domatesler kesilir ve ağızlarına kabak yapılır.Pişireceğiniz tencereye dizin ve 2 su bardağı su ekleyine kısık ateşte pişirin.AFİYETLER OLSUN.....